6-DAAGSE ACT-ZOMERWEEK

SPECIAAL AANBOD

act zomerweek

Op locatie!

Zomerweek ACT basisopleiding

Zaterdag 7 augustus 2021 t/m donderdag 12 augusts 2021

Tijdens deze zomerweek krijg je alle tools mee om ACT (Acceptence and Commitment Therapy) toe te passen in je praktijk als trainer, psycholoog, therapeut of coach.

Je verblijft in een prachtig klooster, een oase van rust en groen midden in het hartje van de historische stad Gent.

Data ACT Zomerweek

Zaterdag 7 augustus 2021 t/m donderdag 12 augusts 2021

Locatie

Je verblijft 6 hele dagen in het prachtig klooster Het Rustpunt, een oase van rust en groen, in hartje Gent (B). Alle maaltijden zijn inbegrepen en je verblijft in recent gerenoveerde kamers, elk met een moderne privébadkamer.

In de voor- en namiddag verdiep je je in de basisprincipes van ACT. Tussendoor is er voldoende vrije tijd om te ontspannen op het mooie domein van het Rustpunt of om de omgeving te verkennen.

 Op locatie! Zomerweek ACT basisopleiding Zaterdag 7 augustus 2021 t/m donderdag 12 augusts 2021

Inhoud

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe, veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT is een bewezen effectieve vorm van therapie, die gebruikt kan worden bij onder andere burn-out, angst, en depressieve klachten. ACT is echter geschikt voor veel meer dan dat. In een ACT-traject kijk je namelijk hoe je je leven zinvol kunt invullen, ondanks de onvermijdelijke moeilijke dingen die je in het leven tegenkomt. Zodat je een waardevol leven kunt leiden.

Tijdens de ACT-opleiding word je gestimuleerd om zelf ACT te ervaren.  Zo kun je je op een diepere en authentieke manier ACT eigen maken, meer nog dan wanneer je alleen ‘theoretisch’ leert. Je wordt uitgenodigd om jouw unieke manier in de beoefening van ACT te ontwikkelen waardoor je als coach of therapeut in het contact met je cliënten kunt voortborduren op deze eigen ervaringen vanuit een begrip dat menselijkheid voorop staat. En vanuit het begrip dat niet jij, maar de cliënt wordt gezien als expert van diens eigen leven, en je zijn of haar gedrag dan ook niet hoeft te beoordelen of veroordelen.

De opleiding sluit ook aan bij de laatste ontwikkelingen op ACT gebied. Een belangrijke toevoeging in de opleiding is de ACT Matrix, een eenvoudig en praktisch model voor het gebruiken van ACT. Daarnaast is er ook aandacht voor het ‘keuzepunt’ dat Russ Harris heeft geïntegreerd in de ACT; een simpel model voor het verhelderen van keuzes in je leven.

Wat je zal leren:

 • Je krijgt inzicht in je emoties , de emotie-regulatiesystemen en het belang voor je welzijn.
 • Je leert om te gaan met je innerlijke criticus.
 • Je ontdekt hoe je kan groeien uit moeilijkheden en je kan de wijsheid van de modder en de lotus toepassen!
 • Je ontdekt hoe je jezelf kan ondersteunen en je staat stil bij je waarden als kompas.
 • Vergeven, ook wat je onvergefelijk vindt, en eindelijk die balast loslaten!
 • Je leert de energiecirkels kennen en burn-out voorkomen.
 • Je maakt ruimte voor vreugde, geluk en liefde.

Vooropleiding

De opleiding is bedoeld voor trainers, psychologen, therapeuten en coaches die ACT willen leren toepassen in hun praktijk. Er is geen voorgaande ervaring met ACT vereist.

Opleiding

 • Je ontvangt ter voorbereiding 6 masterclasses van 2 uur
 • Trainersmateriaal
 • Toegang tot 3e generatie community
 • 1 jaar gratis toegang tot de SeeTrue app

Kosten

Verblijf is incl. logies, maaltijden en drank. 1 persoons kamer: € 1475

Docent Elke Smeets

Deze opleiding wordt gegeven door dr. Elke Smeets.

Elke Smeets is gepromoveerd in de psychologie en doet onderzoek naar de effecten van zelfcompassie en positieve psychologie. Ze werkt momenteel als onderzoeker en docent aan de faculteit psychologie en neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht.
Daarnaast geeft ze trainingen in zelfcompassie en Acceptance en Commitment Therapie. Verder werkt ze als therapeut met een specifieke focus op het verhogen van zelfcompassie.