6-DAAGSE ACT-ZOMERWEEK

SPECIAAL AANBOD

Op locatie!

Zomerweek ACT basisopleiding (Maastricht)

Zaterdag 7 augustus 2021 t/m donderdag 12 augustus 2021

Tijdens deze zomerweek krijg je alle tools mee om ACT (Acceptance and Commitment Therapy) toe te passen in je praktijk als trainer, psycholoog, therapeut of coach.

Deze zomerweek gaat door bij SeeTrue in Maastricht. Lunch is inbegrepen, overnachting niet.

Datum

zaterdag 7 augustus (14u) tot donderdag 12 augustus (14u)

Opleider

Elisabeth Steenkamp

Locatie

Deze zomerweek vindt plaats bij SeeTrue Maastricht (Duitsepoort 13A, 6221 VA Maastricht), op 10 minuten wandelafstand van het station.

Overnachting is niet inbegrepen. Yogamatjes zijn aanwezig.

Tip: boek zo snel mogelijk je overnachting in de buurt, want Maastricht wordt in deze periode druk bezocht. Hier alvast enkele mogelijke websites:

Kosten

Prijs: €1090. Zonder overnachting. Lunch is inbegrepen.

Vooropleiding

De opleiding is bedoeld voor trainers, psychologen, therapeuten en coaches die ACT willen leren toepassen in hun praktijk. Er is geen voorgaande ervaring met ACT vereist.

Opleiding

  • Je ontvangt ter voorbereiding 6 masterclasses van 2 uur
  • Trainersmateriaal
  • Toegang tot 3e generatie community
  • 1 jaar gratis toegang tot de SeeTrue app

Inhoud

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe, veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. ACT is een bewezen effectieve vorm van therapie, die gebruikt kan worden bij onder andere burn-out, angst, en depressieve klachten. ACT is echter geschikt voor veel meer dan dat. In een ACT-traject kijk je namelijk hoe je je leven zinvol kunt invullen, ondanks de onvermijdelijke moeilijke dingen die je in het leven tegenkomt. Zodat je een waardevol leven kunt leiden.

Tijdens de ACT-opleiding word je gestimuleerd om zelf ACT te ervaren.  Zo kun je je op een diepere en authentieke manier ACT eigen maken, meer nog dan wanneer je alleen ‘theoretisch’ leert. Je wordt uitgenodigd om jouw unieke manier in de beoefening van ACT te ontwikkelen waardoor je als coach of therapeut in het contact met je cliënten kunt voortborduren op deze eigen ervaringen vanuit een begrip dat menselijkheid voorop staat. En vanuit het begrip dat niet jij, maar de cliënt wordt gezien als expert van diens eigen leven, en je zijn of haar gedrag dan ook niet hoeft te beoordelen of veroordelen.

De opleiding sluit ook aan bij de laatste ontwikkelingen op ACT gebied. Een belangrijke toevoeging in de opleiding is de ACT Matrix, een eenvoudig en praktisch model voor het gebruiken van ACT. Daarnaast is er ook aandacht voor het ‘keuzepunt’ dat Russ Harris heeft geïntegreerd in de ACT; een simpel model voor het verhelderen van keuzes in je leven.

WAT KUN JE VERWACHTEN VAN DE OPLEIDING?

Tijdens de ACT-opleiding word je gestimuleerd om zelf ACT te ondergaan. Het is een bewuste beslissing geweest om de opleiding zo op te bouwen dat je vanuit ervaring gaat leren. Zo kun je je op een diepere en authentieke manier ACT eigen maken, meer nog dan wanneer je alleen ‘theoretisch’ leert.
Je wordt uitgenodigd om jouw unieke manier in de beoefening van ACT te ontwikkelen waardoor je als coach of therapeut in het contact met je cliënten kunt voortborduren op deze eigen ervaringen vanuit een begrip dat menselijkheid voorop staat.
Vanuit het begrip dat niet jij, maar de cliënt wordt gezien als expert van zijn eigen leven. En vanuit het idee dat je zijn gedrag dan ook niet hoeft te beoordelen of veroordelen.