ACT en leiderschap

Tweedaagse opleiding

Nieuwe data volgen binnenkort. Wil je je alvast inschrijven, dan kan dat telefonisch of je kunt via het contactformulier aangeven dat je interesse hebt. Je krijgt dan van ons bericht als de nieuwe data bekend zijn.

Opleider: Anita van der Gun

Veel leidinggevenden zijn aan het hollen en draven en komen niet meer toe aan zaken die echt belangrijk zijn. Ze worden geleefd met alle gevolgen van dien. Medewerkers beginnen te klagen over hun baas of raken gedemotiveerd. Alle prachtige plannen rond bijvoorbeeld duurzame inzetbaarheid en vitaliteit dreigen in het water te vallen. Dan wordt het tijd om in ACTie te komen!
Wil je handvatten om deze leidinggevenden te helpen? Wil jij een frisse wind laten waaien door jouw organisatie of bij je opdrachtgever? Dan is deze training echt iets voor jou. Je leert met de tools uit ACT hoe je gedragsverandering bij managers kunt aanjagen, zodat zij (weer) met plezier, passie en vooral met compassie kunnen werken. Dat is fijn voor henzelf en voor hun mensen!

Doel
- Inzicht in de principes uit ACT binnen leiderschap
- Toepassen van tools in je dagelijkse praktijk

Voor wie
Coaches, trainers, HR managers en adviseurs en andere geïnteresseerden
• HBO werk/denkniveau
• Bekendheid met de theorie van ACT
• Bereidheid tot zelfreflectie

Opleiding
De training bestaat uit 2 dagen met een tussenliggende periode van 1 week. Je ontdekt en ervaart hoe je principes uit ACT kunt toepassen binnen leiderschap. Er is veel ruimte voor uitwisseling van ervaringen en inbreng van eigen praktijkcases.

Thema’s die aan de orde komen:
1. Controle en loslaten
2. Flexibiliteit: van moeten naar mogen
3. Openheid en aandacht
4. Waarden: wat vind je echt belangrijk?

De eerste dag staat in het teken van controle en loslaten. Een belangrijk thema voor managers en misschien ook wel voor jezelf. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: het ratelende geweten (BOSS), macht en onmacht aan de hand van de Roos 2.0. en het voorkomen van valkuilgedrag. De thema’s van de tweede dag zijn flexibiliteit, openheid en waarden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: defusie en leiderschap, technieken voor openheid en aandacht en instrumenten voor het ontdekken van persoonlijke waarden.

Opleider
Drs. Anita van der Gun is psycholoog en werkt al jaren als zelfstandig coach, trainer en bemiddelaar. Zij is auteur van het boek ‘Stop met ploeteren. Meer lol in leiderschap’. Anita heeft talloze mensen in verschillende organisaties geholpen met het (her)ontdekken van plezier in hun dagelijks werk.

Literatuur
‘Stop met ploeteren. Meer lol in leiderschap’. Anita van der Gun, 2016.

“Effectief leiderschap heeft dus (ironisch genoeg) alles te maken met het loslaten van controle en het
volgen van je waarden. Dit boek gaat over de bereidheid om deze stap te zetten. Ontdek dit
verfrissende perspectief en je hoeft nooit meer te doen alsof je de baas bent.”

Uit: Stop met ploeteren: voorwoord van Gijs Jansen, Psycholoog en ACT opleider

Aanmelden