ACT en revalidatie (chronische pijn)

Tweedaagse opleiding ACT en Revalidatie (chronische pijn)

13 en 27 november 2019
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Begeleider: Maarten Borkes
Kosten: 385 euro 
Locatie: Witte huisjes Kerkpad 3, 3981 EM Bunnik

Aanmelden

ACT en Revalidatie (chronische pijn)

‘Van een leven strijdend tegen de pijn, naar een waardegericht leven met de pijn.’

Beheerst de (fysieke) pijn iemands leven? Hebben mensen zichzelf lang genoeg dieper weggeschept in hun eigen kuil? Wil je mensen helpen om niet nog verder in drijfzand weg te zakken? Dan is de module ‘ACT & Revalidatie’ iets voor jou. Tijdens deze module leer je met name door zelf te doen en zelf te ervaren. Je duikt samen met de opleider en de mede-cursisten het proces in en leert in te spelen op wat er op dat moment in het proces gebeurt.

Waarom deze module?

Lijden komt bovenop fysieke pijn, terwijl de pijn op zich al pittig genoeg is. Binnen de revalidatiezorg zien we veel mensen met chronische pijnklachten. In de module ‘ACT & Revalidatie’ gaan we op procesniveau op zoek naar het verschil tussen pijn en lijden. Na de intense fase van creatieve hulpeloosheid komen alle zuilen aan bod. Het wordt een ontdekkingsreis naar een waardegericht leven met fysieke pijnklachten.

Begeleider: Maarten Borkes (1983)

De eerste aanraking van Maarten Borkes met ACT dateert van 10 jaar geleden, toen Gijs Jansen zijn opleider was op de universiteit. Sinds die tijd heeft ACT hem nooit meer losgelaten en heeft hij in de verschillende settingen binnen de specialistische GGZ, arbeids-re-integratie en revalidatiezorg waarin hij heeft gewerkt, zijn weg met ACT gevonden. Sinds 2014 werkt Maarten bij BeLife als GZ-psycholoog binnen de medisch specialistische revalidatiezorg. De afgelopen 3 jaar is Maarten door Gijs opgeleid tot ACT-opleider en zet hij middels het geven van deze module zijn persoonlijke ACT-beleving verder voort!