ACT en vaktherapie

Tweedaagse opleiding voor mensen die een ACT-basisopleiding hebben gevolgd.

Data

Nieuwe data worden gepland.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Kosten: € 385,-
Locatie: Locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik
Opleider: Sissel Langeveld
Vereiste vooropleiding: ACT-basisopleiding

Aanmelden

Inhoud opleiding

'Zet jouw persoonlijke reis voort tijdens deze ervaringsgerichte module ACT en vaktherapie!'

Merk jij dat je ACT nog niet met hart en ziel heb kunnen ervaren en vooral... heb je je cliënt de kans gegund ACT écht te ervaren? Merk je soms te blijven hangen in oeverloze gesprekken over de theorie en is het volgens jou nu tijd om zelf (nog) meer in de ACT-beleving te gaan stappen? Vind je het waardevol om verder te groeien door meer verbinding te maken met jezelf en de ander en is er interesse om dit op een creatieve, speelse en non-verbale manier te gaan doen? Dan sluit deze tweedaagse module goed bij jou aan!

Wat is vaktherapie?

  • Vaktherapie is een overkoepelende naam voor dans, beeldend, drama, muziek, spel en psychomotorische therapie.
  • Je maakt tijdens deze module kennis met een selectie van bovenstaande therapievormen, waarbij diverse werkvormen, materialen en technieken worden ingezet.
  • Persoonlijke ervaringen binnen vaktherapie kunnen leiden tot nieuwe vaardigheden en inzichten op emotioneel, cognitief, sociaal en/of lichamelijk gebied.
  • Binnen vaktherapie staat het doen en ervaren centraal.

Waarom deze module?

  • Met deze module wil ik jou aanmoedigen om meer in contact te komen met jezelf en de ander door het ACT-gedachtegoed non-verbaal te gaan beleven. Jouw ervaringen kunnen leiden tot nieuwe vaardigheden en inzichten die
      praktisch toepasbaar kunnen zijn in het dagelijks leven en tegelijkertijd ook in je manier van behandelen.
  • Je ontwikkelt een authentieke manier van behandelen dat doorwerkt in de relatie met je cliënt. Hoe meer je in verbinding staat met jezelf, hoe beter je bij je cliënt kan aansluiten.
  • Het accent ligt op het persoonlijk en non-verbaal ervaren. Daarnaast is er ook ruimte voor kennisuitwisseling d.m.v. (verbale) rollenspellen met eigen ingebrachte casuïstiek.
  • En niet te vergeten… Tijdens het bewust stilstaan bij jezelf, is het beleven van plezier tijdens deze module niet weg te denken!

Deze module is geschikt voor mensen die een ACT-basisopleiding hebben gevolgd en bereid zijn om samen met mij een creatieve sprong in het diepe te maken!

Begeleider: Sissel Langeveld (1981)

Sissel LangeveldSissel Langeveld werkt ruim zes jaar als vaktherapeut beeldend. Ze heeft een brede werkervaring als vaktherapeut binnen de (forensische) kinder- en jeugdpsychiatrie, de medisch specialistische revalidatie en is nu werkzaam binnen de gespecialiseerde GGZ. Tijdens haar werk bij de revalidatie is Sissel in een periode van drie jaar opgeleid als ACT-expert door Gijs Jansen. Voor haar carrière als vaktherapeut, was Sissel grafisch ontwerper en had ze enkele jaren een eigen ontwerppraktijk. Ze heeft dankzij ACT prachtige waardevolle stappen gemaakt en ze zet ook nu met veel enthousiasme haar persoonlijke reis voort bij SeeTrue!