ACT en vaktherapie

Tweedaagse opleiding voor mensen die een ACT-basisopleiding hebben gevolgd.

Data

Nieuwe data worden gepland.
Tijd: 10.00 - 17.00 uur
Kosten: € 385,-
Locatie: Locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78, 3981 EK Bunnik
Opleider: Sissel Langeveld
Vereiste vooropleiding: ACT-basisopleiding

Aanmelden

Inhoud opleiding

'Zet jouw persoonlijke reis voort tijdens deze ervaringsgerichte module ACT en vaktherapie!’

Deze tweedaagse specialisatie module is voor iedereen die interesse heeft om non-verbaal, creatief en speels aan de slag te willen gaan. Kortom, minder praten en vooral doen!

 • Hoe maak je non-verbaal verbinding met jezelf en de ander? 
 • Wat gebeurt er wanneer je tijdens het doen en ervaren weerstand opmerkt? 
 • Welke vaktherapeutische werkvormen kan je inzetten als ACT (vak)therapeut? 
 • Hoe zou het voor je zijn om (nog meer) te mogen spelen?

Herken je dat je ACT nog niet helemaal met hart en ziel hebt mogen ervaren? Of herken je jezelf als iemand die geregeld blijft hangen in oeverloze gesprekken over de theorie en gun je jezelf nu de ruimte om meer in de ACT beleving te gaan stappen? Dan is dit jouw kans om samen met mij een creatieve sprong in het diepe te maken! Samen doen = samen groeien! Je hoeft hierbij niet creatief te zijn om deze module te kunnen volgen. Een open nieuwsgierige houding is genoeg! 

Na afloop krijgt iedereen digitaal informatie toegestuurd met een selectie vaktherapeutische werkvormen, gericht op het ACT gedachtegoed zodat je je ervaringen ook zelf in de praktijk kan gaan toepassen.
Omdat dit een verdiepende module is, is een basisopleiding bij SeeTrue of elders een vereiste. 

Wat is vaktherapie?

 • Vaktherapie is een overkoepelende naam voor dans, beeldend, drama, muziek, spel en psychomotorische therapie (pmt).
 • Je maakt tijdens deze module kennis met beeldend, dans en psychomotorische therapie, waarbij diverse werkvormen, materialen en technieken worden ingezet.
 • Persoonlijke ervaringen binnen vaktherapie kunnen leiden tot nieuwe vaardigheden en inzichten op emotioneel, cognitief, sociaal en/of lichamelijk gebied.
 • Binnen vaktherapie staat het doen en ervaren centraal. 

Waarom deze module?

 • Met deze module wil ik jou aanmoedigen om meer in contact te komen met jezelf en de ander door het ACT gedachtegoed non-verbaal te gaan beleven. 
 • Jouw ervaringen kunnen leiden tot nieuwe vaardigheden en inzichten die praktisch toepasbaar kunnen zijn in het dagelijks leven en tegelijkertijd ook in je manier van behandelen.
 • Je ontwikkelt een authentieke manier van behandelen dat doorwerkt in de relatie met je cliënt. Hoe meer je in verbinding staat met jezelf, hoe beter je bij je cliënt kan aansluiten.
 • Het accent ligt op het persoonlijk en non-verbaal ervaren. Daarnaast is er ook ruimte voor kennisuitwisseling d.m.v. (verbale) rollenspellen met eigen ingebrachte casuïstiek.
 • En niet te vergeten… tijdens het bewust stilstaan bij jezelf, is het beleven van plezier tijdens deze module niet weg te denken!

Begeleider: Sissel Langeveld (1981)

Sissel Langeveld

Sissel Langeveld werkt sinds 2012 als professioneel vaktherapeut beeldend. Ze heeft een brede werkervaring als vaktherapeut binnen de (forensische) kinder- en jeugdpsychiatrie en de medisch specialistische revalidatie. Tijdens haar werk bij de revalidatie is Sissel in een periode van drie jaar opgeleid als ACT-expert door Gijs Jansen. Sissel werkt nu binnen de gespecialiseerde GGZ en heeft daarnaast haar eigen praktijk ‘ActinBeeld’. Ook geeft ze met veel enthousiasme ACT- opleidingen en heeft ze de specialisatie module ACT en vaktherapie ontwikkeld. Ze heeft dankzij ACT prachtige waardevolle stappen gemaakt en zet ook met veel enthousiasme haar persoonlijke reis voort bij SeeTrue!

 

 

 

 

 

Informatie over het Coronavirus

We zullen de berichtgeving omtrent het virus nauwlettend in de gaten houden. Hier kun je onze laatste berichten over het virus en de consequenties voor onze trainingen en opleidingen vinden.