ACT your way

Training voor trainers: ACT your way (basis)

4 en 11 november 2019
Tijd: 9.30 - 16.30 uur
Locatie: Witte huisjes Kerkpad 3, 3981 EM Bunnik
Kosten: 385 euro
Begeleiding: Denise Matthijssen

Aanmelden

Veel jongeren en adolescenten worstelen met het uitstippelen van hun eigen weg, het maken van keuzes, en het aanpakken van dingen die ze anders willen. Hierdoor voelen ze zich angstig of somber en lopen ze vast in hun ontwikkeling.
'ACT your way' is een werkboek voor jongeren van 15-25 jaar. Door de praktische opzet kan het gebruikt worden binnen het onderwijs, coaching en therapie (BGGZ en SGGZ).

Tijdens de tweedaagse training voor trainers leer je 'ACT your way', zowel individueel als in een groep te gebruiken. Bij deze training krijg je de handleiding voor de training gratis. De handleiding bestaat uit een heldere stap voor stap beschrijving van de inhoud van alle sessies; inclusief extra aandachtsoefeningen en experientiele oefeningen.

Doelgroep: o.a. leerkrachten, intern-begeleiders, coaches, POG-GGZ, SPV, Orthopedagogen (generalist), (Sport)-Psychologen, Psychotherapeuten, Systeemtherapeuten, Psychiaters, SPHén.

Toelatingseisen: minimaal ACT-basisopleiding

Literatuur: Deelnemers moeten zelf het werkboek 'ACT your way' aanschaffen (kosten zijn 24,95).

De handleiding wordt aangereikt tijdens de training.

Om de kwaliteit van de begeleiding aan jongeren te waarborgen, is de handleiding voor trainers op dit moment alleen verkrijgbaar als je de training volgt. Als je hebt deelgenomen aan de training, kun je ook meedoen aan het onderzoek dat we naar deze interventie doen.

Zie voor meer informatie www.actyourway.nl   en www.act-online.nl 

Over de trainer

foto Denise Matthijssen ACTief opvoedenDenise Matthijssen is SPV en Systeemtherapeut en al geruime tijd werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze geeft de cursus ACTief opvoeden aan ouders van kinderen en jongeren in de gespecialiseerde GGZ. Ze schreef de boeken ACTief opvoeden (Hogrefe 2012) en Samen ACTief in je gezin (Lannoo Campus 2015). Daarnaast geeft ze trainingen en doet onderzoek naar de effectiviteit van ACT.