ACTief opvoeden

Nieuwe data volgen binnenkort. Wil je je alvast inschrijven, dan kan dat telefonisch of je kunt via het contactformulier aangeven dat je interesse hebt. Je krijgt dan van ons bericht als de nieuwe data bekend zijn.

Verplichte (zelf aan te schaffen) literatuur: ACTief opvoeden van Denise Matthijssen
Begeleiding: Denise Matthijssen
Vooropleiding: Minimaal een ACT basisopleiding

De training voor trainers ACTief opvoeden is een opleiding voor therapeuten, coaches en andere werkers die professioneel met opvoeding te maken hebben. De training bouwt verder op de basisopleiding ACT, waarbij de nadruk zal liggen op het gebruik van ACT in een cursus voor ouders van kinderen die vanwege ontwikkelingsproblemen en/of psychische problemen moeilijk te hanteren zijn binnen het gezin. ACTief opvoeden kan worden aangeboden in: o.a. opvoedingsondersteuning, basis-ggz, specialistische ggz, wijkteam, coaching praktijk, revalidatie en/of zorg voor kinderen met een chronisch(e) ziekte/handicap. Bij deelname ontvangen trainers het draaiboek waarmee de cursus ACTief opvoeden aangeboden kan worden.

Aanmelden kan hier

Denise Matthijssen is SPV en Systeemtherapeut en al geruime tijd werkzaam binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ze geeft de cursus ACTief opvoeden aan ouders van kinderen en jongeren in de gespecialiseerde GGZ. Ze schreef de boeken ACTief opvoeden (Hogrefe 2012) en Samen ACTief in je gezin (Lannoo Campus 2015). Daarnaast geeft ze trainingen en doet onderzoek naar de effectiviteit van ACT.

foto Denise Matthijssen ACTief opvoeden

Boek Actief opvoeden