De opleiders van de Acceptance and Commitment Therapy

De ACT-opleidingen worden verzorgd door drs. Gijs Jansen, drs. Monique Samsendrs. Jack Engels drs. Anna Berk, Jenny Blaauwbroek, Sissel Langeveld, dr. Elke Smeets.

Gijs Jansen

Gijs Jansen 


Drs. Gijs Jansen werkt al 15 jaar met ACT en heeft verschillende publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan. Naast zijn werk voor Seetrue Mindfulnessopleidingen is hij e-coach bij Psychologie Magazine. Gijs is de auteur van negen boeken, waaronder de bestsellers "Denk wat je wilt, doe wat je droomt", "Leef!", "Laat los" en "Verboden voor ouders". Samen met Tim Batink heeft hij het boek Time to ACT! geschreven, hét basisboek voor professionals.

Monique Samsen

monique Samsen

Drs. Monique Samsen is beeldend therapeut en psycholoog en werkt sinds 2004 met ACT in de begeleiding van kinderen, jongeren en volwassenen. Ze heeft ACT4kids ontwikkeld; een begeleidingsmodel waarin ACT vertaald wordt naar de belevingswereld van kinderen en jongeren. In december 2016 verschijnt van haar hand het boek “Acceptance and commitment therapy bij kinderen en jongeren”. Monique werkt op een ROC als psycholoog en heeft daarnaast haar eigen praktijk. Naast gesprekstherapie past ze ook beeldende therapie en wandelcoaching middels ACT toe.

Jack Engels

Jack

Drs. Jack Engels is sinds 1989 psychiater-psychotherapeut, met als specialisatie gerontopsychiatrie, ziekenhuispsychiatrie, neuropsychiatrie, Mindfulness en ACT, met een grote belangstelling voor depressie, pijn en psychosomatiek en transculturele psychiatrie. Werkzaam als leidinggevend psychiater deeltijd en polikliniek voor complexe Lichamelijke problematiek (SOLK), bij de afdeling psychiatrie en psychologie in het Atrium - Orbis medisch centrum Zuid Limburg en Adelante revalidatieteam voor chronische pijn (zuid Limburg).

Anna Berk

foto Anna Berk helemaal

Drs. Anna Berk is psycholoog. Al meer dan tien jaar houdt zij zich bezig met ACT: via studie, intervisie en vooral in haar werk als coach. Ze begeleidt daarin mensen binnen het bedrijfsleven, variërend van de zorg tot zelfstandig ondernemers. Haar ruime ervaring en met name de manier waarop ze ACT op verschillende niveau`s toepast in haar persoonlijke leven, zijn van toegevoegde waarde. Professioneel en met een aanstekelijk enthousiasme geeft ze ACT-opleidingen.

Jenny Blaauwbroek

Jennyblaauwbroek

Jenny Blaauw­broek heeft een lange carrière bij de gemeente Gronin­gen waar ze heeft gew­erkt in het HRM-werkveld, als man­ager, ICT-​projectleider en HRM-​Expert. In 2009 is ze in con­tact gekomen met ACT, mind­ful­ness- en com­passi­etrain­ing. Sinds 2012 verzorgt ze voor "Bamboe-ACT" ACT- en mind­ful­nesstrain­in­gen en -coach­ing die gericht zijn op het ver­sterken van de veerkracht.

Sissel Langeveld

Sissel Langeveld

Sissel Langeveld werkt sinds 2012 als professioneel vaktherapeut beeldend. Ze heeft een brede werkervaring als vaktherapeut binnen de (forensische) kinder- en jeugdpsychiatrie en de medisch specialistische revalidatie. Tijdens haar werk bij de revalidatie is Sissel in een periode van drie jaar opgeleid als ACT-expert door Gijs Jansen. Sissel werkt nu binnen de gespecialiseerde GGZ en heeft daarnaast haar eigen praktijk ‘ActinBeeld’. Ook geeft ze met veel enthousiasme ACT- opleidingen en heeft ze de specialisatie module ACT en vaktherapie ontwikkeld. Ze heeft dankzij ACT prachtige waardevolle stappen gemaakt en zet ook met veel enthousiasme haar persoonlijke reis voort bij SeeTrue!

Elke Smeets

Elke Smeets

Dr. Elke Smeets is gepromoveerd in de psychologie en doet onderzoek naar de effecten van zelfcompassie en positieve psychologie. Ze werkt momenteel als onderzoeker en docent aan de faculteit psychologie en neurowetenschappen van de Universiteit Maastricht.
Daarnaast geeft ze trainingen in zelfcompassie en Acceptance en Commitment therapie. Verder werkt ze als therapeut met een specifieke focus op het verhogen van zelfcompassie.

Informatie over het Coronavirus

We zullen de berichtgeving omtrent het virus nauwlettend in de gaten houden. Hier kun je onze laatste berichten over het virus en de consequenties voor onze trainingen en opleidingen vinden.