Vraag subsidie aan voor next level onderwijs van seetrue

STAP budget SeeTrue ACT basis-opleiding

STAP - Stimulering Arbeidsmarkt Positie

  • STAP-budget - Jaarlijks tot € 1000 aan opleidingsbudget;

  • Subsidieregeling van de overheid in de plaats van belasting aftrek studiekosten;

  • Voor zowel werkenden als werkzoekenden om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan;

  • Aan te vragen voor verschillende opleidingen van SeeTrue!

Het STAP-budget is binnenkort beschikbaar!

Aanmelden opleidingen met STAP-budget  binnenkort mogelijk!

Als ons scholingsaanbod geregistreerd is in DUO wordt aanmelding voor de opleidingen met STAP-budget opengesteld. 

Je kunt je interesse alvast aangeven via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zullen je informeren als aanmelding mogelijk is. 

Hoe werkt het aanvragen van het STAP-budget?

Als onze registratie in het scholingsregister geregeled is zullen we ons aanbod aan opleidingen dat in aanmerking komt voor het STAP-budget benkend maken. In onderstaande beschrijving kun je lezen hoe je je vervolgens aan kunt melden voor een opleiding en de verschillende stappen die je dan doorloopt om voor het budget in aanmerking te komen.

1.  Jij kiest een opleiding of training en meldt je aan via onze website

Maak een keuze uit één van onze opleidingen. Meld je via onze website aan voor een opleiding door op de opleidingenpagina te klikken ‘Aanmelden met STAP’. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail dat we je aanmelding in goede orde hebben ontvangen.
Let op: dit is nog niet het STAP-aanmeldingsbewijs.

2. Je ontvangt van ons een STAP-aanmeldingsbewijs

Wij gaan je aanmelding verwerken en verstrekken je binnen één werkdag een STAP-aanmeldingsbewijs (dit een Pdf-bestand).

Het STAP-aanmeldingsbewijs heb je nodig voor het indienen van je aanvraag bij het UWV.

Houd je mailbox (inclusief spam) dus goed in de gaten!

3. Jij vraagt STAP-budget aan bij het UWV

Met het STAP-aanmeldingsbewijs vraag je zelf STAP-budget aan in het STAP-portaal van het UWV.

Je logt hiervoor in met je DigiD.

Na aanvraag doet het UWV binnen één werkdag uitspraak over de eventuele toekenning. Ook SeeTrue wordt geïnformeerd bij toekenning.

Let op: je krijgt maar één toekenning per kalenderjaar, ongeacht de investeringsprijs van de opleiding.

4. Wij nemen contact met je op over de start van de opleiding

Bij toekenning van het STAP-budget kunnen wij je laten starten met de opleiding. Voorafgaand aan de opleiding of training nemen wij telefonisch en/of per e-mail contact met je op. Onder andere om je te laten weten of en waar de opleiding of training van start gaat.

5. Je kunt van start!

Je budget-aanvraag en inschrijving zijn geregeld en je kunt nu deelnemen aan je opleiding!

6. Afronding

Na afronding van de opleiding sturen wij een bewijs van deelname (het resultaat van de opleiding: ‘succesvol’ of ‘niet succesvol’) in bij het UWV.

UWV beslist of het STAP-budget definitief wordt toegekend of, als niet aan de studieverplichtingen is voldaan, afgewezen. Hiervan ontvang jij bericht van het UWV.

Heb je hulp nodig of wil je je interesse al kenbaar maken?

Hieronder bij veel gestelde vragen kun je antwoorden vinden. Staat jouw vraag er niet bij, neem gerust contact met ons op via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heb je hulp nodig of wil je je interesse al kenbaar maken?

Veel gestelde vragen

Waar staat het STAP-budget voor?

Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrek scholingskosten. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget (maximaal € 1.000,-) kan iedere volwassene met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt (dus werkenden en werkzoekenden) gebruiken voor het volgen van een opleiding of training. Per persoon kun je dit budget één keer per jaar inzetten voor één opleiding of training. Het budget kan dus niet verspreid worden over meerdere opleidingen of trainingen.

Aan welke voorwaarden zijn er om gebruik te mogen maken van het STAP-budget?

• Je bent tenminste 18 jaar oud en hebt de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
• Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger;
• Je bent in de periode van 2 jaar en 3 maanden tot 3 maanden voorafgaand aan de subsidieaanvraag voor ten minste 6 maanden in Nederland verzekerd voor de volksverzekeringen;
• Je maakt geen gebruik van een andere financiering voor scholingskosten, zoals studiefinanciering, studievoorschotvoucher of lerarenbeurs

Hoe verloopt de aanmelding voor een opleiding bij SeeTrue met het STAP-budget?

Op de opleidingspagina's vindt een rode aanmeldknop ‘Aanmelden met STAP’. Door hierop te klikken opent zich het formulier "Aanvraag opleiding met STAP" en vul je je gegevens in. Vervolgens ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om STAP-budget aan te vragen in het online scholingsregister van het UWV. Zodra jouw STAP-aanvraag is goedgekeurd door het UWV, ontvangen wij een bericht van het UWV en zullen wij je inschrijving definitief maken. Wanneer wij jouw inschrijving definitief maken, ontvang je van ons een bevestiging per mail.

Hoe gegarandeerd is de aanmelding?

De subsidiepot voor het STAP-budget is niet onbeperkt. Per jaar is er 200 miljoen euro beschikbaar, wat neerkomt op 200.000 tot 300.000 toekenningen per jaar. Er wordt gewerkt met aanvraagtijdvakken van twee maanden: het totale budget wordt verdeeld over deze aanvraagtijdvakken. Is het budget van een aanvraagtijdvak op? Dan zal het UWV je hierover informeren. Bij start van een volgend aanvraagtijdvak kun je je opnieuw aanmelden. Het UWV gaat over de toekenning; hier hebben wij geen invloed op.

Hoe lang van tevoren kun je je aanmelden?

Aanmelden bij SeeTrue is op dit moment nog niet mogelijk!

Als onze registratie in DUO geregeld is kun je bij SeeTrue kun je je gaan aanmelden voor een opleiding. Gebruik hiervoor de knop ‘Aanmelden met STAP’ op de pagina van een opleiding. Na aanmelding ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs waarop vermeld staat vanaf welke datum jij STAP-budget kunt aanvragen bij het UWV. Het UWV zal akkoord geven op jouw aanvraag wanneer de opleiding of training minimaal 4 weken na het moment van aanvragen en binnen 3 maanden na sluiting van het betreffende aanvraagtijdvak van 2 maanden start. Stel je vraagt STAP-budget aan op 1 juli, dan dient de opleiding  dus te starten tussen 29 juli en 30 november.

Kun je uit alle opleidingen kiezen?

Je kunt het STAP-budget voor bijna alle opleidingen uit ons aanbod gebruiken. Op de pagina van de opleidingen zelf zul je dan de knop ‘Aanmelden met STAP’ vinden. Staat deze knop er niet dan kun je STAP-budget niet gebruiken voor die opleiding.

Als STAP-budget mogelijk is en de kosten van de opleiding zijn hoger dan € 1.000,-, dan ontvang je voor het resterende bedrag een factuur van SeeTrue.

Welke kosten kunnen worden vergoed met het STAP-budget van €1000,-?

Alle scholingskosten tot € 1.000,-. Hieronder vallen niet de locatie- en arrangementskosten (indien je les hebt op locatie). Als de kosten hoger zijn dan € 1.000,-, ontvang je voor het resterende bedrag een factuur van SeeTrue .

Next level onderwijs

Leren faciliteren

Scherp geprijsd

€790 online zoom en €990 voor blended en op locatie

Top-docenten

Ervaren & Deskundig

Persoonlijk interactief

Max 14 deelnemers