Skip to main content
Seetrue act opleiding. Word act trainer therapeut psycholoog coach

Over SeeTrue ACT en mindfulness opleidingen

Wij zijn SeeTrue, opleider in mindfulness, acceptance and commitment therapie (ACT), positieve psychologie en compassie

SeeTrue verzorgt sinds 2008 mindfulness opleidingen. Met het laagdrempelig aanbieden van mindfulness opleidingen en trainingen wil SeeTrue een bijdrage leveren aan meer bewustwording van de mens.

Mindfulness is voor SeeTrue dan ook niet alleen 'een handige tool in tijden van stress' of een 'compacte eenvoudige meditatie methode' of een 'effectieve behandelmethode voor psychische klachten'. Hoewel mindfulness haar waarde hierin zeker bewezen heeft, ervaren wij daarnaast een urgentie om mindfulness breder en laagdrempeliger te verspreiden.

Leren leven in het moment, ruimte makend voor dat wat er speelt en het cultiveren van verbinding en vriendelijkheid (mindfulness) is wat de wereld op dit moment hard nodig heeft en kan misschien zelfs gezien worden als onze volgende grote evolutionaire stap.

Wij bieden daarom basisopleidingen mindfulness aan in allerlei vormen om mindfuness zo toegankelijk mogelijk te maken. Daarnaast biedt SeeTrue ook intensieve vervolgtrajecten en opleidingen voor speciale doelgroepen aan.

Inmiddels heeft SeeTrue meer dan 2000 coaches, (psycho)therapeuten, trainers en andere professionals opgeleid.

Hoe doen wij dat?

Wij verzorgen trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness, acceptance and commitment therapie (ACT), positieve psychologie en compassie om te gebruiken in je persoonlijke leven, therapie, training, coaching, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Onze mindfulness trainingen volg je op meer dan 25 locaties door heel Nederland en onze opleidingen worden gevolgd door een breed scala aan professionals zoals trainers, coaches, therapeuten en psychologen, maar ook door andere professionals die de specialisaties integreren in hun werkveld of in hun dagelijks leven.

SeeTrue opleidingen

SeeTrue heeft een heel scala aan opleidingen op het gebied van Mindfulness, Acceptatie, Compassie en Positieve Psychologie voor therapeuten, coaches en trainers binnen en buiten de gezondheidszorg. Ben je dus op zoek naar een geaccrediteerde mindfulness opleiding om mindfulness trainer te worden? SeeTrue biedt al sinds 2008 geaccrediteerde opleidingen aan om mindfulness te gebruiken in coaching, therapie, training, onderwijs of bedrijfsleven.

SeeTrue trainingen

In meer dan 25 plaatsen in Nederland biedt SeeTrue mindfulness trainingen aan. Daarnaast worden er ook mindfulness vervolgtrainingen aangeboden: ACT-trainingen en specialistische mindfulness trainingen aangeboden op verschillende plaatsen in Nederland.
Voor het bedrijfsleven heeft SeeTrue ook een aantal verschillende trainingen ontwikkeld, waaronder mindfulness trainingen gericht op hantering van stress op het werk en mindfulness en leiderschap.

SeeTrue organiseert toegankelijke opleidingen omdat het nodig is

Aanbod ACT basisopleidingen

Online Zoom
ACT basisopleiding

 • 6 live ZOOM bijeenkomsten van 3,5 uur

 • 6 masterclasses van 2 uur vooraf opgenomen video

 • 5 live ZOOM begeleide oefensessies van 2 uur

 • 1 jaar gratis toegang tot onze SeeTrue APP, vanaf datum release APP 

 • Kleine groep deelnemers

 • Toegang tot 3e generatie community

 • Geaccrediteerd door VGCT, FGZP, NIP, Registerplein, SRVB, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, KNGF en KRF NL.

€ 890,-

Blended ACT basisopleiding

Blended
ACT basisopleiding

 • 6 bijeenkomsten op locatie van 3,5 uur

 • 6 masterclasses van 2 uur vooraf opgenomen video

 • 5 live ZOOM begeleide oefensessies van 2 uur

 • 1 jaar gratis toegang tot onze SeeTrue APP, vanaf datum release APP 

 • Kleine groep deelnemers

 • Toegang tot 3e generatie community

 • Geaccrediteerd door VGCT, FGZP, NIP, Registerplein, SRVB, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, ADAP en KRF NL.

€ 1040,-

 

Blended ACT basisopleiding

"Op locatie"
ACT Basisopleiding

 • 5 hele dagen op locatie

 • 6 masterclasses van 2 uur vooraf opgenomen video

 • 1 jaar gratis toegang tot onze SeeTrue, vanaf datum release APP 

 • Kleine groep deelnemers

 • Toegang tot 3e generatie community

 • Geaccrediteerd door VGCT, FGZP, NIP, Registerplein, SRVB, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, KNGF en KRF NL.

€ 1040,-

 

Accreditatie SeeTrue basisopleiding Acceptance and Commitment Therapy

Accreditatie SeeTrue ACT basisopleiding

SeeTrue is voor zowel de online zoom ACT basisopleiding, de blended ACT basisopleiding als de ACT basisopleiding op locatie geaccrediteerd door de VGCT, FGZP, NIP, Registerplein, SRVB, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, ADAP en KRF NL.

Voor meer info kun je hier kijken.

Prijzen act opleiding bij seetrue

Het is de missie van SeeTrue om ACT voor iedereen beschikbaar te maken. Er is nu meer dan ooit behoefte aan een methode als ACT, die helpt om effectief om te gaan met de uitdagingen van het leven en daarbij ook aandacht te blijven houden op wat er echt toe doet.

De prijzen zijn: ACT basisopleiding in 3 versies: Online Zoom voor € 890, Blended voor € 990 en op locatie voor € 990.

Gewoon omdat het nodig is!

Waarom SeeTrue?

 • Scherp geprijsd:
  ACT basisopleiding in 3 versies: Online Zoom voor € 890, Blended en op locatie voor € 1040.

 • Onze online basisopleiding ACT maakt gebruik van live Zoom verbindingen!

 • Op locatie in Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Bunnik, Den Bosch, Nijmegen en Maastricht. Veilige deelname met inachtneming van de geldende richtlijnen van het RIVM

 • Geaccreditateerd door VGCT, FGZP, NIP, Registerplein, SRVB, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, ADAP en KRF NL (online zoom, blended en op locatie ACT basisopleiding)!

 • Persoonlijke aandacht. Kleine groepen 

 • Bij Online Zoom en Blended zijn er wekelijkse begeleide oefengroepen om de integratie van ACT te bevorderen.

 • In de 'Op Locatie' opleiding is er tijdens de opleidingsdagen veel ruimte om met elkaar te oefenen onder begeleiding van de docent.

Wij zijn de opleiders van Seetrue

Onze ACT opleiders

De ACT-opleiding wordt verzorgd door Jack Engels (psychiater-psychotherapeut), Bert Hoogstad (GZ-psycholoog), Elke Smeets (psychologe en auteur), Lidewij Wind (huisarts en psycholoog), Floor Reeze (ACT-therapeut en -coach), Petra van Doorn (psychologe, coach & mediator) en Elisabeth Steenkamp (ACT-trainer en therapeut), Marieke Wubs (ACT coach, GGZ behandelaar).

De oefengroepen worden gefaciliteerd door Stephanie Ponsioen (gezondheid-en sociaal psychologe), Anneloes Geerling (gezondheid-en sociaal psychologe), Iris Lemmens (psychologe),  Wies Stevens (Sport- en Prestatiepsycholoog) en Jasmijn Eerenberg (sociaal psychologe). 

De opleider

Bij SeeTrue zit je goed!

SeeTrue verzorgt trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness, acceptance and commitment therapie (ACT), positieve psychologie en compassie om te gebruiken in je persoonlijke leven, therapie, training, coaching, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Onze opleidingen worden gevolgd door een breed scala aan professionals zoals trainers, coaches, therapeuten en psychologen, maar ook door andere professionals die de specialisaties integreren in hun werkveld of in hun dagelijks leven.

Jack Engels (psychiater-psychotherapeut)

Jack

Wij zijn de opleiders van Seetrue ACT opleiding Bert Hoogstad (GZ Psycholoog)

Bert

elke smeets act opleiding (ACT therapeut en coach)

Elke

Floor Reeze act in coaching

Floor

Petra van Doorn (psychologe, coach & mediator)

Petra

Stephanie Ponsioen (gezondheid-en sociaal psychologe) act opleiding

Stephanie

 Anneloes Geerling act opleiding (gezondheid-en sociaal psychologe)

Anneloes

Iris Lemmens psychologe act opleiding

Iris

Marieke

Elisabeth Steenkamp (ACT-trainer en therapeut).

Elisabeth

Jasmijn

Wies

Steven Hayes - psychologische flexibiliteit

TEDX University of Nevada

Steven C. Hayes is hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Nevada in Reno. Hij is mede-grondlegger van de Relational Frame Theory en Acceptance and commitment therapy.

In dit gesprek vertelt Hayes de essentie van psychologische flexibiliteit. Hij neemt kijkers mee op een aangrijpende reis van zijn eigen paniekstoornis tot het moment in zijn leven waarin hij deze levensveranderende keuze maakte: ik zal niet voor mezelf wegrennen. Hayes laat zien hoe het maken van dit soort keuzes ons in staat stelt om ons te verbinden met ons eigen diepe gevoel van betekenis en doel, met het argument dat het nemen van een liefdevolle houding ten opzichte van je eigen pijn je in staat stelt liefde en een waardevolle bijdrage in de wereld te brengen.

 

Start nu ook met onze ACT basisopleiding!

Deze ACT opleiding biedt jou de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden op het vlak van ACT te vergroten en je te ontwikkelen tot een authentieke ACT facilitator!

De opleiding sluit aan bij de laatste ontwikkelingen op ACT gebied. Een belangrijk onderdeel in de opleiding is de ACT Matrix, een eenvoudig en praktisch model voor het gebruiken van ACT.

Daarnaast is er ook aandacht voor het ‘keuzepunt’ dat Russ Harris heeft geïntegreerd in de ACT; een simpel model voor het verhelderen van keuzes in je leven.

Verdieping voor de ACT professional

Specialisaties in ACT, act en coaching opleiding

ACT en
Coaching

Het specialisatietraject ACT en Coaching is speciaal bedoeld voor coaches die ontwikkelingsgerichte begeleiding volgens de ACT-methodiek in te zetten.

Nieuwe data worden gepland.

Een ACT opleiding bij SeeTrue betekent...

 Next level onderwijs Leren faciliteren

Next level onderwijs

Leren faciliteren
Scherp geprijsd opleiding

Scherp geprijsd

€890 online zoom en €1040 voor blended en op locatie
Top-docenten act opleiding

Top-docenten

Ervaren & Deskundig
Persoonlijk interactief Act opleiding

Persoonlijk interactief

Kleine groepen

De docenten van SeeTrue hebben al meer dan 2000 mensen opgeleid in ACT