Skip to main content
Gratis Oefeningen en Metaforen downloaden

ACT Downloads & oefeningen

Gratis ACT Downloads: oefeningen, metaforen en modellen

In ACT worden oefeningen, metaforen en verhalen ingezet om de begeleiding te ondersteunen.
De ACT-community is een open community waarin het vrij delen van de materiaal een groot goed is. In deze download-sectie is dan ook gratis te downloaden, vrij te gebruiken materiaal te vinden.
De Creative Commons CC-BY-NC is van toepassing op het hier aangeboden materiaal.

In deze download-sectie vind je materiaal om te gebruiken in je therapie of coaching. Op deze pagina vind je de belangrijkste ACT modellen.
Deze modellen zijn behulpzaam en richtinggevend in een traject. Je kunt ze bijvoorbeeld tijdens een sessie voorleggen aan je cliënt. Onderaan de pagina vind je het ACT Hexaflex van Steven Hayes, het Keuzepunt van Russ Harris én de ACT Matrix van Kevin Polk.

Ben je op zoek naar mooie metaforen om in te zetten voor je cliënt? Klik dan hier!

Of kijk op de pagina met ACT oefeningen die je inspiratie geven voor ACT in de prakijk.

ACT metaforen

Een metafoor is een vorm van beeldspraak, waarbij er sprake is van een impliciete (onuitgesproken) vergelijking. Het bijzondere aan het gebruik van verhalen en metaforen is dat het gemakkelijker wordt voor ons en de cliënt om zich in te leven en samen naar een situatie te kijken. Metaforen zijn een mooie manier om de werkelijkheid met andere ogen te leren zien en daarmee een uitnodiging om anders tegen problemen aan te kijken.

ACT metaforen kunnen zo inzicht verschaffen op een hele laagdrempelige en vaak ook grappige manier.

In de ACT opleidingen introduceren we ook ACT-metaforen. Hier vind je (alvast) een aantal ACT metaforen die je kunt gebruiken in coaching en therapie!

De metafoor van de indringer

SeeTrue ACT app!

Dit jaar nog wordt onze nieuwe app ‘SeeTrue’ gelanceerd waarin je een uitgebreide verzameling van ACT, positieve psychologie en mindfulness tools vindt om te gebruiken ter ondersteuning van therapie, coaching en/of trainingen. Je kunt dus direct met jouw cliënten gebruik maken van alle trainingen en tools die we in deze app aanbieden.

Iedereen die zich inschrijft voor een ACT-opleiding kan 1 jaar gratis gebruik maken van deze app, vanaf datum release APP. 

Cliënten en professionals ontmoeten elkaar

Naast de tools die jij in jouw portal tot je beschikking krijgt, staat de app vol met oefeningen en trainingen die gratis beschikbaar zijn voor iedereen. Via de zoek-en-vind functie kunnen jouw toekomstige cliënten je vinden!

Gratis toegang tot onze app ‘SeeTrue’

Je krijgt gratis toegang tot onze SeeTrue app. Het filmpje hiernaast is een voorbeeld van content die je met je cliënt kunt delen.

Het ACT hexaflex - Steven Hayes

Wil je het ACT Hexaflex downloaden, klik dan hier voor het plaatje met witte achtergrond. En wil je een transparante achtergrond, klik dan hier.

De afbeelding mag gebruikt worden op voorwaarde dat het logo van SeeTrue zichtbaar blijft.

ACT Hexaflex van steven hayes

ACT keuzepunt - Russ Harris

Wil je het ACT Keuzepunt downloaden, klik dan hier voor het plaatje met witte achtergrond. En wil je een transparante achtergrond, klik dan hier.

De afbeelding mag gebruikt worden op voorwaarde dat het logo van SeeTrue zichtbaar blijft.

ACT keuzepunt - Russ Harris

De ACT Matrix - Dr. Kevin Polk

Wil je de ACT Matrix downloaden, klik dan hier voor het plaatje met witte achtergrond. En wil je een transparante achtergrond, klik dan hier.

De afbeelding mag gebruikt worden op voorwaarde dat het logo van SeeTrue zichtbaar blijft.

De ACT Matrix - Dr. Kevin Polk

De originele ACT Matrix - Dr. Kevin Polk

Wil je de Engelstalige ACT Matrix downloaden, klik dan hier voor het plaatje met witte achtergrond. En wil je een transparante achtergrond, klik dan hier.

De afbeelding mag gebruikt worden op voorwaarde dat het logo van SeeTrue zichtbaar blijft.

De ACT Matrix - Dr. Kevin Polk

Boeken

Act in de Praktijk

Een heldere en toegankelijke introductie op ACT

Literatuur bij de ACT opleiding: ACT in de praktijk (2020)

Als basisboek bij de opleiding wordt het meest recente boek over ACT van Russ Harris gebruikt: ACT in de praktijk (2020). Dit boek is erg toegankelijk en recent aangevuld met de laatste inzichten in ACT, toegepast op zeer verschillende (levens)gebieden.

Klik hier voor onze ACT opleidingen
Start ook met ACT!

Effectieve therapie of coaching vraagt erom dat jij je als authentiek mens kunt verbinden in het contact met cliënten. Ieder mens is uniek en zo ook iedere trainer, coach of therapeut. Deze ACT opleiding is vernieuwd, zowel in inhoud als methode, en biedt jou de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden op het vlak van ACT te vergroten en je te ontwikkelen tot een authentieke ACT facilitator!

De opleiding sluit aan bij de laatste ontwikkelingen op ACT gebied. Een belangrijke toevoeging in de opleiding is de ACT Matrix, een eenvoudig en praktisch model voor het gebruiken van ACT.

Daarnaast is er ook aandacht voor het ‘keuzepunt’ dat Russ Harris heeft geïntegreerd in de ACT; een simpel model voor het verhelderen van keuzes in je leven.

ACT keuzepunt - Russ Harris

Een ACT opleiding bij SeeTrue betekent...

 Next level onderwijs Leren faciliteren

Next level onderwijs

Leren faciliteren
Scherp geprijsd opleiding

Scherp geprijsd

€890 online zoom en €1040 voor blended en op locatie
Top-docenten act opleiding

Top-docenten

Ervaren & Deskundig
Persoonlijk interactief Act opleiding

Persoonlijk interactief

Kleine groepen

De docenten van SeeTrue hebben al meer dan 2000 mensen opgeleid in ACT