Online + Op Locatie

De SeeTrue ACT Basis-opleiding

Word een authentieke ACT-trainer

De basisopleiding tot ACT trainer richt zich op het ontwikkelen van jouw vaardigheden tot de unieke ACT facilitator die je in je hebt. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) behoort tot een nieuwe veelbelovende ontwikkeling in de (cognitieve) gedragstherapie. De opleiding is dan ook bedoeld voor pscyhologen, therapeuten, trainers en coaches die deze vorm van therapie willen leren toepassen in hun praktijk.

Effectieve therapie of coaching vraagt erom dat jij je als authentiek mens kunt verbinden in het contact met cliënten. Ieder mens is uniek en zo ook iedere trainer, coach of therapeut. Deze ACT opleiding is vernieuwd, zowel in inhoud als methode, en biedt jou de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden op het vlak van ACT te vergroten en je te ontwikkelen tot een authentieke ACT facilitator!

Voor psychologen, therapeuten, trainers en coaches

Online
ACT basisopleiding

 • 6 live ZOOM bijeenkomsten van 3,5 uur met senior begeleider

 • 8 masterclasses van 2 uur vooraf opgenomen video

 • 8 live ZOOM oefensessies van 2 uur met junior begeleider *

 • 1 jaar gratis toegang to onze SeeTrue APP vanaf 1 oktober

 • Kleine groep max 14 deelnemers

 • Toegang tot 3e generatie community

 • Accreditatie is aangevraagd

€ 690,-

* Om in aanmerking te komen voor het certificaat dien je minimaal 5 oefensessies te hebben gevolgd. Je mag in totaal 8 oefengroepen volgen. Het aantal oefengroepen wisselt per opleiding afhankelijk van de spreiding van de 6 opleidingsdagen. Ook in de week dat er geen opleidingsdag is, wordt er een oefengroep aangeboden. Als je een oefengroep mist, kun je deze later in het jaar inhalen.

"Op locatie"
ACT Basisopleiding

 • 4 bijeenkomsten van 7 uur op locatie met senior begeleider

 • 2 live ZOOM bijeenkomsten van 3 uur met senior begeleider

 • 8 masterclasses van 2 uur met vooraf opgenomen video

 • 8 live ZOOM oefensessies van 2 uur met junior begeleider

 • 1 jaar gratis toegang to onze SeeTrue APP vanaf 1 oktober

 • Kleine groep max 14 deelnemers

 • Toegang tot 3e generatie community

 • Accreditatie is aangevraagd

€ 950,-

 

Wat kun je verwachten van de opleiding?

Tijdens de ACT-opleiding word je gestimuleerd om zelf ACT te ondergaan. Het is een bewuste beslissing geweest om de opleiding zo op te bouwen dat je vanuit ervaring gaat leren. Zo kun je je op een diepere en authentieke manier ACT eigen maken, meer nog dan wanneer je alleen ‘theoretisch’ leert.
Je wordt uitgenodigd om jouw unieke manier in de beoefening van ACT te ontwikkelen waardoor je in het contact met je cliënten kunt voortborduren op deze eigen ervaringen vanuit een begrip dat menselijkheid voorop staat.
Vanuit het begrip dat niet jij, maar de cliënt wordt gezien als expert van zijn eigen leven. En vanuit het idee dat je zijn gedrag dan ook niet hoeft te beoordelen of veroordelen.
Dit wordt mooi benadrukt in onderstaande tekst van Russ Harris uit het boek ‘ACT in de praktijk’ (2020).

“Weet je, veel mensen beginnen aan therapie met het idee dat de therapeut een soort verlicht wezen is, dat hij al zijn eigen problemen al heeft opgelost en dat hij het helemaal voor elkaar heeft, maar zo is dat dus niet! Het is eerder zo dat jij je berg daar beklimt, en ik de mijne hier. En van waar ik ben op mijn berg zie ik dingen op jouw berg die jij niet ziet; er is een lawine op komst of er is een ander pad dat je kunt volgen of je gebruikt jouw pikhouweel niet goed. Maar ik zou niet willen dat je dacht dat ik de top van mijn berg al heb bereikt en dat ik daar nu lekker zit te chillen. Ik ben nog steeds aan het klimmen, ik maak nog steeds fouten en leer daar nog steeds van. En dat geldt voor iedereen. Iedereen is zijn berg aan het beklimmen, tot op de dag dat hij sterft. Maar nu komt het: je kunt steeds beter worden in het klimmen, en in het leren waarderen van de reis. En dat is nu precies waar het werk dat we hier doen om draait” (Harris, 2020).

Waar het om gaat is de werkbaarheid van gedrag. Is het gedrag van de cliënt behulpzaam, helpend en werkbaar om keuzes te maken in lijn met zijn waarden en met wie hij/zij wilt zijn. Juist door het ervaringsleren zul je in staat zijn deze gelijkheid mee te nemen in de sessies.

Ervaringen

We hebben de netten opgehaald bij wat oud-studenten van de ACT basisopleiding. Een psycholoog, een coach, een praktijkondersteuner GGZ en een Psychomotorisch Therapeut vertellen over hun ervaring met de Seetrue ACT opleiding en wat de opleiding voor hun heeft betekend.

Wij zijn de opleiders van Seetrue

Onze senior begeleiders voor de basisopleiding ACT

De ACT-opleiding is samengesteld door onze senior opleiders Jack Engels (psychiater-psychotherapeut), Monique Samsen (psycholoog en auteur), Bert Hoogstad (GZ-psycholoog), Jenny Blaauwbroek (ervaren ACT-therapeut en -coach) in samenwerking met Anneloes Geerling, Stephanie Ponsioen en Iris Lemmens. Daarnaast wordt ons team versterkt door Floor Reeze (ACT en coaching), Elke Smeets (psychologe en auteur) en en Lidewij Wind.

De oefengroepen zullen door Stephanie Ponsioen (gezondheid-en sociaal psychologe), Anneloes Geerling (gezondheid-en sociaal psychologe) en Iris Lemmens gefaciliteerd worden.

De opleider

Bij SeeTrue zit je goed!

SeeTrue verzorgt trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness, acceptance and commitment therapie (ACT), positieve psychologie en compassie om te gebruiken in je persoonlijke leven, therapie, training, coaching, de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven. Onze opleidingen worden gevolgd door een breed scala aan professionals zoals trainers, coaches, therapeuten en psychologen, maar ook door andere professionals die de specialisaties integreren in hun werkveld of in hun dagelijks leven.

Jack Engels (psychiater-psychotherapeut)
ACT4kids monique samsen opleiding act voor kinderen
Wij zijn de opleiders van Seetrue ACT opleiding Bert Hoogstad (GZ Psycholoog)
elke smeets act opleiding (ACT therapeut en coach)
Floor Reeze act in coaching
Stephanie Ponsioen (gezondheid-en sociaal psychologe) act opleiding
 Anneloes Geerling act opleiding (gezondheid-en sociaal psychologe)

Waarom de ACT-opleiding bij SeeTrue volgen?

Accreditatie aangevraagd bij onderstaande beroepsverenigingen FGzPT, VGCT, Registerplein, SRVB, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, NIP, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, KNGF, NVVP en ADAP

Accreditatie

Accreditatie aangevraagd bij onderstaande beroepsverenigingen

FGzPT, VGCT, Registerplein, SRVB, NOBCO, V&V en Register Zorgprofessionals, NIP, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, KNGF, NVVP en ADAP

Amsterdam, Rotterdam, Bunnik, Groningen, Nijmegen, Den Bosch en Maastricht

In de buurt

Op locatie als de richtlijnen van het RIVM het toelaten

Amsterdam, Rotterdam, Bunnik, Groningen, Nijmegen, Den Bosch en Maastricht

Waarom de ACT-opleiding bij SeeTrue volgen

Online & Offline

We passen ons aan

De data van de nieuwe ONLINE opleidingsdagen zijn bekend! Klik hier voor alle act-opleidingsdata>

Ook de "Op Locatie" ACT training is inmiddels gepland. Klik hier voor alle "Op Locatie" opleidingsdata>

Verdieping voor de ACT professional

Specialisaties in ACT, act en coaching opleiding

ACT en
Coaching

Het specialisatietraject ACT en Coaching is speciaal bedoeld voor coaches die ontwikkelingsgerichte begeleiding volgens de ACT-methodiek in te zetten.

Online ! Data: 30 oktober, 13, 27 november en 11 december 2020
ACT4kids is een vertaling van ACT naar de belevingswereld van kinderen en jongeren en sluit goed aan bij de ontwikkeling van kinderen.

ACT
4kids

ACT4kids is een vertaling van ACT naar de belevingswereld van kinderen en jongeren en sluit goed aan bij de ontwikkeling van kinderen.

Data: 4, 11, 18, 25 maart en 1 april 2021
ACT & psychiatrie

ACT en psychiatrie

Acceptance and Commitment Therapy is zeer geschikt om te gebruiken in de pscyhiatrie. ACT is mild en heeft humor.

Nieuwe data worden gepland.
ACT & relaties

ACT en relaties

Het specialisatietraject ACT & relaties is een zeer waardevolle toevoeging voor trainers en therapeuten die relatiecoaching doen en mensen ondersteunen hun realtie te verdiepen en verbeteren.

Data
volgen!

Een ACT opleiding bij SeeTrue betekent...

 Next level onderwijs Leren faciliteren

Next level onderwijs

Leren faciliteren
Scherp geprijsd opleiding

Scherp geprijsd

€690 online €950 locatie
Top-docenten act opleiding

Top-docenten

Ervaren & Deskundig
Persoonlijk interactief Act opleiding

Persoonlijk interactief

Max 14 deelnemers

De docenten van SeeTrue hebben al meer dan 2000 mensen opgeleid in ACT

SeeTrue is een door de overheid erkende opleider en heeft CRKBO erkenning. Veilig en vertrouwd. Je betaalt bij onze opleiding daarom ook geen btw.