Ervaringen ACT opleiding van SeeTrue

We hebben de netten opgehaald bij wat oud-studenten van de ACT basisopleiding. Een psycholoog, een coach, een praktijkondersteuner GGZ en een Psychomotorisch Therapeut vertellen over hun ervaring met de SeeTrue ACT opleiding en wat de opleiding voor hun heeft betekend.

De ACT opleiding geeft diepgang aan mijn werk met kinderen

Waardevol!

Mascha

psychomotorisch therapeut

"Ik heb de basisopleiding ACT gevolg bij SeeTrue en gebruik het dagelijks bij mijn werk als therapeut. Ik ben psychomotorisch therapeut en werk vooral met kinderen. De ACT-opleiding heeft me een heel fijn kader gegeven waarmee ik uit de voeten kan, het ACT hexaflex. Het mooie aan ACT is dat het licht en luchtig kan zijn. Ook al maakt iemand heftige dingen mee, het gaat het met ACT om dat je daarmee om leert te gaan. En een waardevol leven kunt leiden.

De opleiding was voor mij een mooie aanvulling op mijn expertise die ik al had. Het geeft me voldoening ACT toe te passen, je weet namelijk dat je positief bezig bent. De metaforen die we toegereikt hebben gekregen zijn fijn om mee te werken. Sommigen gebruik ik standaard in mijn therapie.

Ook al heb ik een gedegen vooropleiding op HBO niveau, ACT voelt als een cadeautje. Het is volledig. Het gaat niet alleen om denken, maar ook om het hier en nu, voelen en taal. Het is ervaringsgericht.

Ik raadt de ACT-opleiding zeker aan!"

ACT heeft humor!

Eduard

Psycholoog

"De ACT opleiding was voor mij echt een eye-opener. Ik ben gepromoveerd na mijn studie psychologie en vervolgens aan de slag gegaan als behandelaar in de GGZ. En toch miste ik visie en vaardigheden om een cliënt daadwerkelijk te begeleiden zonder elke keer in drama en oud zeer te komen. ACT is positief, modern en gericht op de toekomst. De humor die ik kwijt kan met ACT is heel effectief. Soms kan je namelijk echt een loopje nemen met de gedachten of taalpatronen van iemand. Op een respectvolle manier. Ik merk aan mijn cliënten dat ze positever in het leven gaan staan en meer hun leven gaan leiden zoals ze dat echt willen.

Een aanrader dus. Ik volgde de ACT opleiding in Amsterdam, centrum de Roos. Al hossend liepen we door het Vondelpark!"

Al hossend liepen we door het Vondelpark!

ACT geeft mij structuur

Christel

Coach en trainer

"De opleiding tot ACT trainer geeft mij eindelijk de structuur die ik zo nodig heb in mijn coaching. Ik ben een creatief denker en ik zie altijd (te) veel mogelijkheden met mijn coachees. En dat kostte het mij veel energie, want er zijn zoveel methoden en technieken die je als coach of therapeut kunt toepassen. Dus ik was altijd druk met: Ga ik graven in het verleden, ga ik nu mindfulness doen, ga ik dit of ga ik dat.

En nu speel ik met ACT. Het hexaflex geeft mij structuur en richting. Heel fijn!"

ACT geeft ruimte

Marieke

Praktijkondersteuner Huisarts – Geestelijke Gezondheidszorg

"Ik werk als Praktijkondersteuner Huisarts – Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) bij een huisartsenpraktijk. Ik begeleid mensen bij psychische en psychosociale problemen. De opleiding tot ACT trainer heeft mij veel tools gegeven om met mijn cliënten te gebruiken. Het fijne aan ACT is dat je niet gaat kijken hoe je gedachten kunt veranderen, maar hoe je anders naar de dingen kunt kijken. Dat is fijn, je gaat meer uitzoomen als het ware. En dus kan je als cliënt de ervaring ook toepassen op andere situaties in zijn leven.

Ik vond de training een opsteker en ga binnenkort ook de vervolgopleiding doen. Ik wil er alles over weten!"

Ontdek de nieuwe SeeTrue ACT basisopleidingen of
schrijf je in voor het Specialisatie-traject

Een ACT opleiding bij SeeTrue betekent...

 Next level onderwijs Leren faciliteren

Next level onderwijs

Leren faciliteren
Scherp geprijsd opleiding

Scherp geprijsd

€690 online €950 locatie
Top-docenten act opleiding

Top-docenten

Ervaren & Deskundig
Persoonlijk interactief Act opleiding

Persoonlijk interactief

Max 14 deelnemers

De docenten van SeeTrue hebben al meer dan 2000 mensen opgeleid in ACT